Areál v Zubří: oceněné koupaliště ve Stavbě roku Zlínského kraje

Publikováno 24.9.2020

V konkurenci 12 staveb získala novostavba multifunkčního areálu v Zubří hlavní cenu v kategorii Stavby občanské vybavenosti. Proč může být inspirací pro další města?

Soubor nových objektů zahrnuje venkovní koupaliště s tobogánovou věží, lehkou venkovní stavbu pro bazénové technologie a zděný objekt s wellness, šatnami, zázemím a dalšími relaxačními prostory.

 

Proč je areál v Zubří dobrou inspirací?

Právě tato integrace různých funkcí s cílem uvolnění těla a mysli do jednoho prostoru je ukázkou, že letní areál nemusí být v provozu pouze v teplých prázdninových měsících. Areál v Zubří může svou širokou nabídku odpočinku a relaxace nabízet v různé podobě po celý rok.

Radost měl také Lubomír Vaculín, starosta města Zubří: „Tohoto ocenění si velmi vážím a věřím, že Multifunkční areál bude dlouhá léta sloužit našim spoluobčanům, ale i návštěvníkům z širokého okolí a přispěje ke kvalitě života v Zubří.

 

Multifunkční areál Zubří – hlavní cena v kategorii Stavby občanské vybavenosti

Investor / Město Zubří
Investiční náklady stavby / 108,5 mil. Kč
Generální projektant a dodavatel technologické části / CENTROPROJEKT GROUP a.s., divize Aquaparky, bazény a bazénové technologie
Generální dodavatel / HOCHTIEF CZ a.s.
Autor / ARCH.Z.STUDIO, Ing. arch. Jaroslav Ševčík

 

Hlavní cenu získala i průmyslová stavba

Také naše druhá divize Projekčních a inženýrsko-dodavatelských staveb v soutěži Stavba roku uspěla se stavbou 2. výrobního závodu Hirschmann. Jedním z důvodů ocenění je technologická náročnost projektu s nebývalou implementací standardů Industry 4.0.

O Stavbě roku Zlínského kraje

Již 19. ročník soutěže o nejlepší stavební projekty tradičně proběhl pod záštitou hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka.

Stavbu roku Zlínského kraje vyhlašuje Krajská stavební společnost při Svazu podnikatelů ve stavebnictví společně s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě.